... dnes slaví můj blog!
A tak by to chtělo něco dobrého na zub.
A když narozeniny, tak dortík.
Tenhle šlehačkový je jedna velká kalorická BOMBA, takže dietářky přestávají číst (ty si můžou dát pár mých článků o dietě KLIK - jééé, kde jsou ty hubené časy... No nic, snad se zase někdy donutím) a kdo se toho nebojí čte dál!
Recept na dort vychází vlastně z mé velice oblíbené šlehačkové rolády.
O ní jsem už na blogu psala (TADY).
Bylo to ale v začátcích blogování, kdy jsem můj blog navštěvovala více méně jen já :-)
Takže menší opakování určitě neuškodí.
Recept na placku tedy naleznete v již zmiňovaném článku a pak už přichází na řadu "dortování".
Z upečené placky si vyřežte 3 korpusy.
Já dělala dortík jen malinký (průměr formy 17 cm), takže mi na něj stačilo množství těsta, jako v receptu na roládu.
Pokud byste si chtěli udělat klasický, budete si dávku muset tak 3x zvýšit (ale to už bude teda opravdu prasárnička :-))
A vrstvíme!
Nejprve korpus, pak ořechy (samozřejmě namleté) a pak šlehačka.
Dávala jsem 200 ml šlehačky na každou vrstvu.
Vrstvy byly celkem tři.
Na vrch ještě nastrouhat čokoládu a šup s ním, nejlépe přes noc (to se nám teda nikdy nepovedlo :-)), do lednice.
Ještě něco k tomu malému jubileu.
Všem mým čtenářům (resp. asi spíš čtenářkám) bych chtěla tímto moc poděkovat za to, že mě čtete a že se rozmnožujete!
Já jsem prostě člověk, který rád tvoří, rád dává tipy, někdy se taky rád chlubí, ať už tím, co kde nakoupil, co ušil, vyfotil, vyrobil, zažil nebo uvařil.
A blog je můj prostředník, jak to dostat ze sebe do světa :-)
Blogování je dle mého fenomén dnešní doby.
Blogů je opravdu strááááášně moc, na různá témata, s různým designem, psaná různou formou.
Takže vím, že jsem jen rybkou (no spíš planktonem) v tomhle oceánu, a proto je pro mě neuvěřitelná pocta, když si mě někdo "přečte", nebo dokonce oblíbí a vrací se.
A to přeji mému blogu k jeho dnešním prvním narozeninám - hodně nových čtenářů, kteří se budou pravidelně vracet a bude je to stále bavit!
Ámen :-)
Vaše Lady Tattooch
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.