Máme neděli a ta by si zasloužila něco dobrého na zub.
Na mém INSTAGRAMU jsem slibovala recept na jeden hooodně povedený cheesecake.
Tak jdeme na to!
Recept jsem okoukala u Moniky z blogu U nás na kopečku, proto tedy cheesecake "z kopečku" :-)
Mimochodem je to jeden z mých nejoblíbenějších blogů, určitě ho omrkněte!
Potřebujeme:
- 250 g BeBe sušenek
- 125 g rozpuštěného másla
- 50 g rozemletých mandlí
- 500 g mascarpone
- 220 g cukru
- 3 vejce
- špetka soli
- 300 g zakysané smetany
- 3 lžíce moučkového cukru
DŮLEŽITÁ POZNÁMKA!
Veškerý použitý cukr v receptu je cukr tzv. "domácí vanilkový".
I zde jsem se inspirovala Monikou.
Je to trochu práce navíc, ale určitě ten čas obětujte, myslím, že to pozvedlo cheesecake o level výš:-)
A určitě ho využijete i do jiných receptů.
A jak na něj?
Vezmete cca 300g krupicového cukru - já používám na pečení vždy cukr třtinový, takže já dělala ze třtinového, proto je i můj cheesecake takový trochu do hněda - a pomelete postupně v elektrickém mlýnku na kávu s jedním celým vanilkovým luskem, který si rozdělíte na cca 1 cm kousky.
Postup:
Korpus vytvoříme z rozdrcených BeBe sušenek smíchaných s rozpuštěným máslem. Vše pěkně napěchovat na dno dortové formy, kterou si předem vyložíme pečícím papírem.
Krém vznikne vyšleháním mascarpone, 220g cukru, vajec a špetky soli.
Krém vlijeme na korpus a necháme cca 10 min odstát, občas můžeme "sklepnout", abychom se zbavili bublinek uvnitř.
V předehřáté troubě pečeme asi 25 min na 190 stupňů. Poté dort vyjmeme a necháme trochu vychladit. Lehce posypeme mletou skořicí a zalijeme zakysanou smetanou smíchanou se 3 lžícemi cukru. Poté pečeme ještě 5-7 min na 210 stupňů.
Vychladlý dort nechte uležet minimálně přes noc v lednici. Čím déle vydržíte, tím bude lepší :-)
Dobrou chuť a krásnou neděli Vám přeje
Vaše Lady Tattooch
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.