neděle 2. srpna 2015

Třešňový nepečený


Tento typ nepečených dortů je mým favoritem.
Je to rychlovka a jsou osvěžující a chutné.

Obvykle je dělám s kompotovaným ovocem a požívám více druhů ovoce najednou.
Teď jsme ale od známých dostaly pořádnou dávku výborných třešní a mě bylo líto je "zabít" upečením v troubě.
Takže bublaninu jsem zavrhla, zapomněla jsem i na kompoty a pustila se do nepečeného, čistě třešňového dortu a musím říct, že se to vyplatilo.

Kombinace zakysané smetany a sladkého ČERSTVÉHO ovoce byla opravdu trefou do černého.


POTŘEBUJEME:
  • větší balení piškotů (240g)
  • 2 zakysané smetany
  • 2 šlehačky ke šlehání
  • moučkový cukr
  • čokoládu
POSTUP:

Na dno dortové formy pokladu polovinu piškotů. Na ně navrstvím vypeckované třešně a vše zaliji polovinou krému. Krém vznikne smícháním vyšlehané smetany a zakysanek, dosladím moučkovým cukrem podle chuti. Vrstvy ještě jednou opakuji a navrch nastrouhám čokoládu. Já použila čokoládu na vaření. Je nahořklá a to se k třešním a krému skvěle hodí. 
Dort necháme minimálně přes noc odležet v lednici, aby se vrstvy pěkně propojily a dort se při krájení nerozpadal.







Dobrou chuť!!!

Vaše Lady Tattooch


Žádné komentáře:

Okomentovat