Tento typ nepečených dortů je mým favoritem.
Je to rychlovka a jsou osvěžující a chutné.
Obvykle je dělám s kompotovaným ovocem a požívám více druhů ovoce najednou.
Teď jsme ale od známých dostaly pořádnou dávku výborných třešní a mě bylo líto je "zabít" upečením v troubě.
Takže bublaninu jsem zavrhla, zapomněla jsem i na kompoty a pustila se do nepečeného, čistě třešňového dortu a musím říct, že se to vyplatilo.
Kombinace zakysané smetany a sladkého ČERSTVÉHO ovoce byla opravdu trefou do černého.
POTŘEBUJEME:
- větší balení piškotů (240g)
- 2 zakysané smetany
- 2 šlehačky ke šlehání
- moučkový cukr
- čokoládu
POSTUP:
Na dno dortové formy pokladu polovinu piškotů. Na ně navrstvím vypeckované třešně a vše zaliji polovinou krému. Krém vznikne smícháním vyšlehané smetany a zakysanek, dosladím moučkovým cukrem podle chuti. Vrstvy ještě jednou opakuji a navrch nastrouhám čokoládu. Já použila čokoládu na vaření. Je nahořklá a to se k třešním a krému skvěle hodí.
Dort necháme minimálně přes noc odležet v lednici, aby se vrstvy pěkně propojily a dort se při krájení nerozpadal.
Dobrou chuť!!!
Vaše Lady Tattooch
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.